Real Madrid laat zich verrassen door Getafe

Door het onverwachte verlies bij Getafe heeft Real Madrid terrein moeten prijsgeven op Barcelona, dat nu een voorsprong van elf punten heeft. Diego Forlán hielp Villarreal naar de vierde plaats.

Getafe-Real Madrid 2-1Real Madrid is er niet in geslaagd gelijke tred te houden met Barcelona. Na de Champions League-uitschakeling door Juventus zorgde Getafe voor een nieuwe kater in het Madrileense kamp. Miguel Albion en Riki fungeerden als beulen voor Real Madrid, dat pas in de laatste minuut zelf tot scoren wist te komen. De tegentreffer van Solari kwam te laat om de schade beperkt te houden.

Villarreal-Espanyol 4-1Villarreal heeft de vierde plaats heroverd op Espanyol dat in de directe confrontatie het onderspit moest delven in de tweede helft. Diego Forlán was de grote man bij Villarreal. De Uruguayaanse aanvaller nam niet alleen één treffer voor zijn rekening, hij stond ook aan de basis van twee andere doelpunten. Forlán bereidde de 2-1 van Juan Pablo Sorín voor en verdiende een strafschop die door Juan Riquelme werd benut.

Sevilla-Real Zaragoza 0-1In de jacht op Europees voetbal liet Sevilla een steek vallen. Op eigen veld werd nipt verloren van Real Zaragoza dat voor de drie punten genoeg had aan een doelpunt van Gabriel Milito. De verdediger scoorde na ruim een half uur.

Racing Santander-Real Mallorca 3-0De zorgen van Real Mallorca blijven. Tegen concurrent Racing Santander beet de formatie van Héctor Cupér flink in het stof. De bliksemstart van Santander door doelpunten van Anderson Silva en David Aganzo was de goede voedingsbodem voor de ruime 3-0 zege.

Real Sociedad-Numancia 2-1Na vijf duels zonder nederlaag is Numancia weer tegen een nederlaag aangelopen. De hekkensluiter in de Primera División verloor in de slotfase met 2-1 bij Real Sociedad. Pas vijf minuten voor het einde tekende José Barkero namens de Baskische thuisploeg voor de winnende treffer.

Levante-Osasuna 4-0Levante kan weer wat rustiger ademhalen. Met de 4-0 overwinning op Osasuna is de ploeg uit Valencia even verlost van degradatiezorgen. Juanma legde met twee doelpunten in de eerste twintig minuten de solide basis voor de overwinning van Levante dat door Manchev en Sergio García uitliep naar een 4-0 overwinning.