Real Madrid laat Málaga voor even weer genieten van Isco

Reacties

VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op de terugkeer van Real Madrid-middenvelder Isco bij Málaga. Het duel in Estadio La Rosaleda begint zondag om 16.00 uur.

Real Madrid laat Málaga voor even weer genieten van Isco

Santi Cazorla, Joaquín, Nacho Monreal, Jérémy Toulalan, Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen: Málaga was in de zomer van 2011 de place to be. Een jaar na de entree van sjeik Abdullah ben Nasser Al Thani kocht de Spaanse club in de zomerse transferperiode voor bijna zestig miljoen euro in. Niet iedere aankoop viel in de smaak in Zuid-Spanje, maar het aantrekken van een negentienjarig talent van Valencia bleek wel een schot in de roos. Omgeven door routine bloeide Isco op.

In de tweede helft van het seizoen 2011/12 kreeg het publiek in La Rosaleda al de ware Isco te zien. Waar Málaga steeds blijer werd met de aanwezigheid van de technicus, daar drong in Valencia het besef door dat met de verkoop van Isco een pijnlijke, maar vooral ook dure fout was begaan. Dribbels, steekpasses, assists en goals: het hield niet op. De publiekslieveling floreerde op zo'n twintig kilometer van zijn geboorteplaats.

De droom van de sjiek om Málaga naar de top te brengen mag dan wel niet in vervulling zijn gegaan, de periode van Isco bij de huidige nummer elf van La Liga zal niet snel vergeten worden. Zo vormde in het seizoen 2012/13 in de Champions League pas de kwartfinale het eindstation. Málaga nestelde zich in de subtop van het Spaanse voetbal en één man speelde zich in de kijker: Isco.

Real Madrid aarzelde niet en trok de portemonnee. De financiële middelen bij Málaga bleken niet onuitputbaar en de club accepteerde de aanbieding van De Koninklijke gretig. Málaga werd zo'n dertig miljoen rijker, maar een illusie armer. Aansluiting met de top bleek onhaalbaar.

Isco toont de award voor Golden Boy. Hij werd in 2012 verkozen tot meest indrukwekkende jongeling.
Isco toont de award voor Golden Boy. Hij werd in 2012 verkozen tot meest indrukwekkende jongeling.

Met zijn sierlijke speelstijl viel Isco, inmiddels Spaans international, in zijn eerste seizoen in Madrid allesbehalve uit de toon. De aanvalslinie met Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale was een aangever rijker en de aanwinst wist zelf ook regelmatig het net te vinden. Isco speelde veel. Was het niet als basisklant, dan wel als invaller. Dit seizoen bleef hij voor het eerst drie achtereenvolgende competitiewedstrijden op de bank. Toeval of niet, het waren de drie laatste duels van Rafael Benítez als trainer van Real.

Opvolger Zinedine Zidane liet de spelmaker in zes van de laatste zeven duels starten. Isco heeft het spelplezier naar eigen zeggen weer teruggevonden met Zizou aan het roer. 'Hij geeft me vrijheid en de opdracht om mijn ingevingen te volgen', aldus Isco tegen AS. De aanvallende middenvelder, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, koestert zijn herinneringen aan de voetballer Zidane. 'Vooral zijn controle is me bijgebleven. Hij speelde elegant en straalde klasse uit.'

Van klasse is bij Málaga sinds het vertrek van Isco weinig sprake meer. De club is teruggezakt naar de middenmoot. Waar Los Boquerenos met Isco in de gelederen als vierde en zesde eindigden in de competitie, volgden sinds zijn vertrek twee elfde plaatsen en een eindklassering als nummer negen. Mede dankzij Isco heeft Málaga in elk geval even succes mogen proeven. Zondagmiddag is de verloren zoon weer terug in La Rosaleda. Het zal de voetballiefhebber in Málaga goed doen, ook al is het maar voor even.

Programma
Levante 19-02
20:30
Getafe
Las Palmas 20-02
16:00
Barcelona
Espanyol 20-02
18:15
Deportivo La Coruña
Real Betis Sevilla 20-02
20:30
Sporting Gijón
Celta de Vigo 20-02
22:05
Eibar
Rayo Vallecano 21-02
12:00
Sevilla
Málaga 21-02
16:00
Real Madrid
Athletic de Bilbao 21-02
18:15
Real Sociedad
Granada 21-02
18:15
Valencia
Atlético Madrid 21-02
20:30
Villarreal
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.