Real Madrid gaat volgende week (net als eerder dit seizoen) als nummer twee van de ranglijst El Clásico in. De ploeg van Zinedine Zidane raakte bij een zeldzame competitienederlaag de koppositie én Eden Hazard kwijt.

Levante
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Hazard wordt sinds zijn komst van Chelsea afgelopen zomer geplaagd door blessureleed en heeft mede daardoor nog niet veel kunnen laten zien in het shirt van Real Madrid. De Belg was sinds kort weer fit na een voetblessure en stond tegen Levante voor de tweede wedstrijd op rij in de basis. Hazard kon dit duel echter niet uitspelen: ruim twintig minuten voor tijd ging hij hinkend naar de kant, waar hij een zak ijs op zijn enkel kreeg. De vraag is of de vleugelspeler Real in een week met twee absolute topwedstrijden van dienst kan zijn. Woensdag wacht de thuiswedstrijd tegen Manchester City in de Champions League, vier dagen later komt Barcelona op bezoek.

Bij middenmoter Levante beleefde Real een zeer teleurstellende generale repetitie voor deze krakers. De ploeg van Zidane wist na de 5-0 zege van Barcelona op Eibar dat het moest winnen om de koppositie te heroveren en was in de eerste helft steeds op zoek naar de aanval. Daar kwamen ook kansen uit voort, via bijvoorbeeld Luka Modric, Karim Benzema en Casemiro. Twaalf doelpogingen van Real in de eerste vijfenveertig minuten zorgde niet voor de gewenste openingstreffer.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht en kreeg ook Levante zijn mogelijkheden. Thibaut Courtois werd aan het werk gezet bij pogingen van Enis Bardhi en José Campaña, terwijl Benzema en Hazard voor Madrileens gevaar zorgden. Laatstgenoemde viel na 67 minuten geblesseerd uit en werd vervangen door Vinícius Júnior, die voor meer diepte moest zorgen. Op het moment dat Real de druk weer wat opvoerde kwam Levante elf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd op voorsprong.

Het openingsdoelpunt van José Morales was van grote schoonheid. De geboren Madrileen werd aan de linkerkant de diepte in gestuurd en verraste Courtois vanuit een lastige positie met een kiezelhard schot in de korte hoek. Real slaagde er in het restant niet meer in om echt gevaarlijk te worden, waardoor het de tweede competitienederlaag van dit seizoen moest accepteren. De achterstand van De Koninklijke op koploper Barcelona, zoals gezegd de tegenstander van volgende week, bedraagt nu twee punten.