Real Madrid is het goede gevoel na gewonnen Clásico alweer kwijt

Real Madrid won afgelopen zondag met 1-2 van aartsrivaal Barcelona, maar heeft drie dagen later in de thuiswedstrijd tegen Osasuna twee punten laten liggen. De verschillen in de top van La Liga zijn hierdoor absurd klein.

Real Madrid
Real Madrid
0 - 0
Osasuna
Osasuna

Real hoopte na de gewonnen Clásico te kunnen doordenderen en begon ook helemaal niet slecht aan de thuiswedstrijd tegen Osasuna, vooraf de nummer zeven van de ranglijst. Dani Carvajal en Karim Benzema zorgden al snel voor gevaar en ook Eduardo Camavinga liet zich zien. De Fransman speelde omdat Luka Modric op de wedstrijddag vanwege een nog onbekende reden was afgehaakt.

In het tweede deel van de eerste helft kreeg ook Osasuna zijn mogelijkheden, maar Kike Barja werkte de bal over en ook Ezequiel Ávila had het vizier niet op scherp staan. Zes minuten in de tweede helft kwam Real met de schrik vrij toen Jon Moncayola uit een vlijmscherpe Osasuna-counter de paal raakte. Aan de overkant schoot Benzema tegen de bovenkant van de lat.

Real probeerde Osasuna weer onder druk te zetten, maar slaagde er niet in om nog veel kansen te creëren. Casemiro probeerde het maar eens met een schot van grote afstand; de spectaculaire inzet van de middenvelder ging echter net over. Invaller Marcelo schoot drie minuten voor tijd nog voorlangs en zo eindigde het duel zoals hij begonnen was: zonder doelpunten op het scorebord.

Het puntenverlies van Real zorgt voor een interessante topvier in La Liga. Met Real, Sevilla, Real Betis en Real Sociedad zijn er nu vier ploegen die op 21 punten staan. Betis heeft wel al een wedstrijd meer gespeeld dan de rest. Atlético Madrid kan donderdag ook nog op 21 punten komen; de kampioen moet dan zien te winnen van Levante. Sociedad speelt donderdag ook, uit tegen Celta de Vigo, en kan bij een overwinning alleen aan kop komen.