Real Madrid in slotfase naar overwinning op Almería

UD Almería leek op weg naar een stunt in Santiago Bernabéu, maar Real Madrid pakte in de slotfase toch de overwinning (4-2). De Koninklijke verloor in het hectische slot echter ook Cristiano Ronaldo.

Na een uur spelen draaiden de bezoekers een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de 58ste minuut zorgde Fernando Soriano voor de gelijkmaker, vier minuten later gevolgd door de 1-2 van Kalu Uche. Sergio Ramos had Real na ruim een half uur op voorsprong gezet.

De thuisploeg ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker, maar liep zich keer op keer stuk op de Almería-defensie. Gonzalo Higuaín maakte in de 73ste minuut toch de 2-2, waarna Real op jacht ging naar de derde treffer. Cristiano Ronaldo kreeg tien minuten later een uitgelezen kans, maar hij miste de strafschop.

Karim Benzema (foto), die als invaller voor Rafael van der Vaart het veld in was gekomen, reageerde echter attent op de rebound en schoot de 3-2 binnen. Een minuut later maakte Cristiano Ronaldo er op aangeven van Higuaín zelfs 4-2 van, wat hij uitgebreid vierde door zijn shirt uit te trekken.

Dit kwam hem duur te staan, aangezien hij in de slotfase een tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Real kan dus volgende week tijdens het uitduel met Valencia niet beschikken over de Portugees. Ondanks de overwinning blijft de ploeg uit Madrid tweede in de Primera División.