Real Madrid-icoon Gento op 88-jarige leeftijd overleden

Reacties

Francisco Gento is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. De erevoorzitter van Real Madrid is nog altijd de enige speler ooit die zes keer de Europa Cup I mocht optillen.

Real Madrid-icoon Gento op 88-jarige leeftijd overleden
© Imago

Real Madrid spreekt van een van de grootste legendes van de club en het mondiale voetbal. De onvermoeibare linksbuiten speelde tussen 1953 en 1971 in het wit van De Koninklijke en won onder meer twaalf landstitels en zes keer de Europa Cup I. Zeker voor de oudere garde geldt El Supersonico nog altijd als een van de meest geliefde Real-spelers aller tijden.

'Paco Gento blijft een maatstaf voor Real Madrid en voor de sportwereld. Hij zal worden herinnerd als een van de grootste legendes', meldt de Spaanse topclub in het statement. Gento was tot zijn overlijden erevoorzitter van Real. In die hoedanigheid was hij de opvolger van boezemvriend en oud-ploeggenoot Alfredo di Stéfano, die in 2014 overleed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.