Francisco Gento

Icoon van Real Madrid en de enige speler ooit die zes keer de Europa Cup I won. El Supersonico was er ook in 1966 nog bij, toen het wonderteam van weleer was vervangen door een nieuwe lichting. Meer dan de aristocratische Di Stefano en vreemdeling Puskas, was Paco Gento een man van de mensen. Het kleine mannetje was oorspronkelijk koeherder, totdat de Koninklijke hem begin jaren vijftig overnam van Racing Santander.

Het negentienjarige ventje kwam binnen met de nodige scepsis. Gento had zúlke kromme benen, dat het bijna onmogelijk moest zijn fatsoenlijk te kunnen lopen. Dat bleek een misvatting. De bescheiden plattelandsjongen liep de honderd meter met gemak in elf seconden en kon nog voetballen ook. Bovendien beschikte Gento over paardenlongen, ondanks zijn opvallende gewoonte overal en altijd zware sigaretten te roken.

De onvermoeibare linksbuiten speelde twintig jaar in het wit van Real en won twaalf landstitels. Voor de oudere socios geldt El Supersonico nog immer als de snelste en meest geliefde Real Madrid-speler ooit.

Bekijk hier al onze video's