Real Madrid haalt talentvolle Vallejo terug als vervanger van Pepe

Reacties

Jesús Vallejo keert deze zomer terug bij Real Madrid. De twintigjarige verdediger speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Eintracht Frankfurt.

Real Madrid haalt talentvolle Vallejo terug als vervanger van Pepe

In 2015 nam Real de centrale verdediger op achttienjarige leeftijd voor vijf miljoen euro over van Real Zaragoza, maar in Madrid kwam hij niet aan spelen toe. De Koninklijke besloot hem daarom te verhuren aan Frankfurt, waar hij het afgelopen seizoen veel indruk maakte.

Met de jonge Vallejo in het centrum van de defensie kende de Bundesliga-club een geweldige eerste seizoenshelft met opvallend weinig tegendoelpunten. Door enkele blessures bleef de inbreng van de Spanjaard beperkt tot 27 officiële duels. Het seizoen van Frankfurt ging door een zwak seizoensslot en de verloren bekerfinale vervolgens als een nachtkaars uit.

Real was de prima prestaties van Vallejo echter niet vergeten en besloot maandag om de jonge Spanjaard terug naar Madrid te halen. Algemeen directeur Fredi Bobic had de jongeling liever nog een jaar in Frankfurt gehouden. 'We accepteren dit nieuws met een lach en een traan. We hadden hem graag gehouden, maar we zijn ook trots dat hij zich bij ons zó geweldig heeft ontwikkeld dat Real Madrid hem terug wil', aldus Bobic op de clubsite.

Met het terughalen van Vallejo, die met Spanje Onder-21 deze zomer uitkomt op het EK, speelt Real in op het vertrek van Pepe. De 34-jarige Portugees beschikt over een aflopend contract en wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.