Real Madrid haalt linksback na drie jaar terug naar Bernabéu

Reacties

Real Madrid heeft Fran García opnieuw aan zich gebonden. De linksback maakt de overstap van Rayo Vallecano naar De Koninklijke.

Real Madrid haalt linksback na drie jaar terug naar Bernabéu
© Pro Shots

Drie jaar geleden bewandelde Fran García de omgekeerde weg, maar de 23-jarige verdediger heeft zich bij Rayo Vallecano zo goed ontwikkeld dat Real Madrid gebruik maakte van de optie hem terug te kopen. Destijds werd hij door de Madrilenen voor twee miljoen euro van de hand gedaan. De veertienvoudig Champions League-winnaar haalt de linksback nu voor vijf miljoen euro terug.

Het was al langer bekend dat Real Madrid zocht naar een linksback vanwege het veelvuldig ontbreken van Ferland Mendy. De 28-jarige Fransman kwam afgelopen seizoen wegens blessureleed tot achttien wedstrijden in het shirt van De Koninklijke. Fran García daarentegen kwam in 38 competitiewedstrijden binnen de lijnen voor Vallecano. Met de club uit de wijk Vallecas werd de vleugelverdediger afgelopen seizoen elfde in La Liga.

Fran García is de tweede aankoop van Real Madrid deze week. Eerder werd Jude Bellingham (Borussia Dortmund) vastgelegd. Daartegenover staat het vertrek van Karim Benzema.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Naast het terughalen van een oude bekende voor de linkerflank, wordt Real Madrid ook veelvuldig met een oud-speler in verband gebracht voor de positie van rechtsback. Achraf Hakimi moet na omzwervingen bij Borussia Dortmund, Internazionale en Paris Saint-Germain eveneens terugkeren in Bernabéu.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.