'Real Madrid aast op droomvoorhoede met Mbappé én Haaland'

Reacties

Het besluit van Paris Saint-Germain om het bod van 200 miljoen euro op Kylian Mbappé niet te accepteren, kan grote gevolgen hebben. Real Madrid heeft volgens AS namelijk een nieuwe bestemming voor die miljoenen: Erling Haaland.

'Real Madrid aast op droomvoorhoede met Mbappé én Haaland'
© Pro Shots

Dinsdag gaf Florentino Pérez, president van Real Madrid, nog maar eens aan verbolgen te zijn over het feit dat PSG sterspeler Mbappé afgelopen zomer niet naar de Spaanse hoofdstad liet vertrekken. 'Het is waanzin. We proberen de beste spelers binnen te halen en zijn ook bereid om te betalen. Maar dan bieden we 200 miljoen euro op een speler en vervolgens verkopen ze hem niet.' Aangezien Mbappé een aflopend contract heeft, kan hij komende zomer transfervrij de overstap maken. En dus houdt Real Madrid dan die 200 miljoen euro op zak.

Met dat geld wil Pérez nu een andere topaanvaller binnenhalen. Hij droomt van een voorhoede van Vinícius Júnior (21), met wie de club in gesprek is over een nieuw contract, Haaland (21) en Mbappé (22). Eigenlijk wil iedere topclub zich wel versterken met Haaland, maar Real Madrid heeft volgens AS één groot voordeel: de spits van Borussia Dortmund zou heel graag in Spanje willen wonen.

Haaland speelt sinds januari 2020 voor Dortmund en sindsdien scoorde hij liefst 70 keer in 69 duels. De Noorse spits heeft nog een contract tot medio 2024, maar volgens verschillende onbevestigde berichten staat er in die verbintenis een clausule dat Haaland komende zomer voor 75 miljoen euro mag vertrekken. Een schijntje voor veel Europese topclubs, die het toptalent graag willen inlijven. Overigens staat Haaland nog de rest van dit kalenderjaar aan de kant met een heupblessure. Daardoor miste hij dinsdag ook het WK-kwalificatieduel met Nederland (2-0 verlies).

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.