Real houdt na penaltyserie zicht op Spaanse Super Cup

Real Madrid heeft woensdag de finale van de strijd om de Spaanse Super Cup bereikt. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti had daar tegen Valencia wel een strafschoppenserie voor nodig. Zondag is Barcelona of Real Betis de tegenstander in de finale.

De strijd om de Spaanse Super Cup wordt afgewerkt in Saoedi-Arabië en zo troffen Real en Valencia elkaar woensdag in Riyad. Justin Kluivert startte bij Valencia en vormde met Edinson Cavani de aanval. Cavani was een van de spelers die in de eerste helft dicht bij een goal was.

Voor Real creëerden onder anderen Fede Valverde en Vinícius Júnior kansen, maar het was Karim Benzema die scoorde. De aanvaller werd gevloerd door verdediger Eray Cömert en de bal ging op de stip. De Franse spits stuurde keeper Giorgi Mamardashvili de andere hoek in en schoot rechts raak.

Real ging zo met een voorsprong de rust in, maar was die in de tweede helft al na een halve minuut kwijt. Voormalig PSV'er Toni Lato slingerde de bal vanaf de rechterkant richting de tweede paal, waar Samuel Lino binnen werkte. Zo kon De Koninklijke, met Luka Modric als invaller binnen de lijnen, weer opnieuw beginnen.

Daar had Real veel moeite mee. De formatie van Ancelotti kwam nauwelijks tot goede kansen, waardoor het ook na negentig minuten 1-1 stond. Zo kwam er een verlenging in Riyad. Daarin waren Benzema en Toni Kroos gevaarlijk, maar gescoord werd er opnieuw niet. Valencia deed dat ook niet, mede doordat Thibaut Courtois een uitstekende redding in huis had op een inzet van Francisco Pérez.

Zo kwam er een penaltyreeks aan te pas. Cömert, die ook al de strafschop veroorzaakte, schoot de tweede penalty van Valencia hoog over. José Gayà stuitte later op Courtois, waardoor Real de finale bereikte. Donderdag strijden Barcelona en Betis om de andere plek in de finale.