Real hoopt voor herhaling Supercopa-finale op hulp van Spaanse (of Braziliaanse) bond

Reacties

Real Madrid is voor de kwartfinale in de strijd om de Copa del Rey gekoppeld aan Athletic Club, een herhaling van de finale om de Spaanse Super Cup van afgelopen weekend. Het duel staat voor volgende week op de rol, al hoopt Real daar nog verandering in te kunnen brengen.

Real hoopt voor herhaling Supercopa-finale op hulp van Spaanse (of Braziliaanse) bond
© Pro Shots

Na het aankomende weekend komt het Europese clubvoetbal in veel landen tijdelijk stil te liggen, vanwege een zeldzame interlandperiode. Deze break is alleen bedoeld voor de AFC, de CONMEBOL, de OFC en de CONCACAF, oftewel de confederaties van Azië, Zuid-Amerika, Oceanië en Noord- en Midden-Amerika. Op al die continenten worden de komende periode tal van WK-kwalificatieduels gespeeld.

Real vreest de Brazilianen Casemiro, Éder Militão, Vinicius Júnior en Rodrygo Goes en de Uruguayaan Federico Valverde voor volgende week te moeten afstaan. De Koninklijke heeft daarom aan de Spaanse voetbalbond verzocht om het bekerduel met Athletic Club uit te stellen. Dit verzoek werd overigens al vóór de loting van vrijdagmiddag ingediend.

In afwachting van een reactie van de RFEF heeft Real ook contact met de Braziliaanse voetbalbond CBF. Mocht de RFEF besluiten dat er volgende week gewoon gespeeld moet worden, dan hoopt Real dat Casemiro, Militão, Vinicius en Rodrygo in Spanje mogen blijven. Brazilië is al gekwalificeerd voor het WK en speelt in de aankomende kwalificatiewedstrijden dan ook vooral voor de eer. Uruguay moet nog vol aan de bak, waardoor de vrijstelling van Valverde onmogelijk lijkt.

De wedstrijden in de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey worden in de huidige planning op 1, 2 en 3 februari afgewerkt. De volledige loting:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.