Real hijgt Atlético in de nek dankzij ongekend wapen Casemiro

Reacties

Real Madrid heeft het gat met Atlético Madrid verkleind tot drie punten. Casemiro was met zijn specialiteit de matchwinner. 

Real hijgt Atlético in de nek dankzij ongekend wapen Casemiro
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Omdat Atlético Madrid in eigen huis verloor van Levante wist stadgenoot Real Madrid wat het te doen stond op bezoek Real Valladolid, de nummer negentien van La Liga. Bij een zege in het Estadio José Zorrilla zou Real Madrid op drie punten komen van koploper Atlético en de hete adem van de Koninklijke zou dan weer volop voelbaar zijn voor de ploeg van coach Diego Simeone.

Zo makkelijk ging het echter niet voor Real Madrid. Steeds als de uitploeg wel gevaarlijk werd, was het een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter dat roet in het eten gooide. Eerst was het Marco Asensio die één op één met de Valladolid-doelman faalde, maar gelukkig voor hem zou een doelpunt sowieso niet geteld hebben. Hij stond buitenspel. Datzelfde gold twee keer voor Mariano Díaz, die de bal wél in het doel kreeg, maar eveneens afgevlagd werd. De ruststand was zodoende 0-0.

Díaz kreeg een kans in de basis omdat Karim Benzema zijn naam op de enorme waslijst aan blessures liet noteren. De Fransman was zodoende afwezig net als onder anderen Sergio Ramos, Dani Carvajal, Eden Hazard en Marcelo. Zij zagen op de televisie hoe het uiteindelijk Casemiro was die zijn ploeg wederom te hulp schoot. De Braziliaan was na 65 minuten goed voor de enige treffer van de avond. Casemiro, die al twee kopkansen had gekregen, knikte de bal weer eens tegen de touwen. Het was alweer zijn vierde kopgoal van het seizoen en daarmee is Casemiro de middenvelder met de meeste kopgoals in de grote Europese competities. Ook noteerde hij de meeste kopgoals in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Real Madrid zelf geen goal tegen kreeg, was overigens te danken aan Thibaut Courtois. De Belgische doelman keerde een poging van Fabio Orellana, die de bal panklaar voor het doel kreeg van nota bene Real-verdediger Ferland Mendy. De Fransman verdedigde door het midden uit en zorgde zo onbedoeld voor een panklare voorzet op Orellana. Hij zag echter hoe zijn poging recht op de vuisten van Courtois eindigde. Kort daarna sloeg Casemiro toe en daarmee zorgde hij voor de drie punten voor Real.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.