'Real Betis-icoon Joaquín maakt zich op voor debuut als stierenvechter'

Reacties

Joaquín Sánchez zien we mogelijk snel weer aan het werk in de arena. Niet als voetballer, maar als torero. De clubicoon van Real Betis, die afgelopen zomer zijn schoenen aan de wilgen hing, is volgens lokale media in gesprek over deelname aan een stierenvechtfestival.

'Real Betis-icoon Joaquín maakt zich op voor debuut als stierenvechter'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 42-jarige Joaquín, die na het beëindigen van zijn spelersloopbaan tv-werk doet en ambassadeur van Real Betis is, heeft zijn liefde voor het stierenvechten nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij is ook bevriend met veel bekende stierenvechters, die Joaquín ook op de schouders namen tijdens zijn afscheidswedstrijd in Estadio Benito Villamarín, het stadion van Real Betis. Voor die club speelde Joaquín liefst 490 officiële duels. 

© Pro Shots

Joaquín heeft al regelmatig met een rode lap tegenover een rund gestaan. Dat was echter niet voor het oog van toeschouwers. Mogelijk komt daar nog dit kalenderjaar een einde aan: ABC de Sevilla meldt dat er wordt gesproken over deelname aan een stierenvechtfestival in El Puerto de Santa María. Dit stadje ligt in de provincie Cádiz en is de geboorteplaats van Joaquín.

Het festival in El Puerto de Santa María staat richting het einde van 2024 op het programma. Joaquín heeft dus nog even de tijd om erover na te denken en/of om zich voor te bereiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.