RC Genk thuis tegen Anderlecht opnieuw onderuit

Anderlecht heeft de topper tegen RC Genk met 2-1 gewonnen. Romelu Lukaku was in de Cristal Arena de maker van het winnende doelpunt tegen de koploper in de Eerste Klasse.

De bezoekers startten goed en kwamen in de tiende minuut op voorsprong. Een schot van Mbark Boussoufa belandde eerst nog op de paal, maar de rebound was een prooi voor Sacha Kljestan. Een kwartier later maakte voormalig Feyenoord Thomas Buffel echter gelijk. Een pass van Cheikhou Kouyaté op Boussoufa werd onderschept, waarna Buffel met een subtiele stift scoorde.

Het was eigenlijk de eerste kans van de thuisclub en de gelijkmaker zorgde ervoor dat beide ploegen meer in evenwicht kwamen. Maar negen minuten na rust kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong, Lukaku kopte een voorzet van Jonathan Legaer binnen. Deze treffer kwam Genk niet meer te boven, waardoor de lijstaanvoerder voor de tweede keer op rij verloor.

Ondanks de nederlaag blijft Genk koploper met 29 punten uit dertien duels, landskampioen Anderlecht is tweede. De ploeg uit Brussel heeft twee punten minder dan de Limburgers.