RC Genk gaat als vierde Belgische club Europa in

Ondanks een bliksemstart van Sint-Truiden heeft RC Genk zich geplaatst voor de Europa League. In de return op Stayen wonnen de bezoekers ook het tweede duel in de finale van de play-offs (1-3).

Donderdag was de heenwedstrijd in Genk geëindigd in 2-1 voor de thuisclub, maar het uitdoelpunt van Ibrahim Sidibe bezorgde Sint-Truiden wel een goede uitgangspositie. Dezelfde spits zorgde er al na zeven minuten voor dat de thuisclub het resultaat van donderdag had goedgemaakt. Sidibe benutte een strafschop, nadat Daniel Pudil een overtreding op hem had gemaakt.

Maar halverwege had Genk de valse start weer goedgemaakt. Op aangeven van Daniël Töszer maakte Marvin Ogunjimi in de 21ste minuut gelijk en op slag van rust maakte Elianiv Barda (foto) de 1-2. De Israëliër klopte Sidibe in de hoekschop in de lucht en met een rake kopbal zette hij Genk op voorsprong. STVV wist dat het nu drie keer moest scoren voor een Europa League-ticket.

Dat gebeurde ook niet. Voormalig Feyenoord-aanvaller Thomas Buffel maakte er in de 58ste minuut nog 1-3 van, door een voorzet van Barda bij de tweede paal binnen te lopen. Invaller Hervé Onana zorgde in de tachtigste minuut nog wel voor de 2-3, maar daar werd het feest bij RC Genk niet minder om. De ploeg van trainer Franky Vercauteren speelt komend seizoen Europa League.