RC Genk blijft tegen Moeskroen steken op gelijkspel

RC Genk verzuimde de derde plaats over te nemen van Club Brugge. Voor eigen publiek speelden de Limburgers met 1-1 gelijk tegen Excelsior Moeskroen.

Genk was nochtans de betere ploeg op eigen veld, maar de nummer vier van de Eerste Klasse moest steevast oppassen voor counters van Moeskroen. Nadat Idir Ouali namens de bezoekers al eens gevaarlijk was geweest, sloeg de Fransman in de zeventiende minuut wel toe. Walter Baseggio nam snel een vrije trap en Ouali was de defensie van Genk te snel af: 0-1.

Moeskroen hield de voorsprong tien minuten vast, tot Adam Nemec doelman Mark Volders tussen de benen passeerde voor de 1-1. Maar diezelfde oud-keeper van RBC Roosendaal hield in het vervolg van het boeiende duel met enkele knappe reddingen nog wel Stein Huysegems, Tom De Mul, Elyaniv Barda en Alex van scoren af.

Genk heeft veertig punten, net zoveel als nummer drie Club Brugge dat zondag op bezoek moet bij Westerlo. Moeskroen is tiende met 31 punten.