RB Leipzig wijst suggestie over 'acteur' Kluivert van de hand

Reacties

De toekomst van Justin Kluivert is nog ongewis. RB Leipzig neemt de tijd voor een beslissing over de Nederlandse huurling.

RB Leipzig wijst suggestie over 'acteur' Kluivert van de hand
© Pro Shots

Kluivert, die afgelopen zomer op huurbasis AS Roma voor RB Leipzig verruilde, heeft in Duitse dienst (nog) niet volledig kunnen overtuigen. De duikelingen na vermeende overtredingen zouden voor de clubleiding reden zijn te twijfelen over het lichten van de optie tot koop, zo bracht BILD deze week naar buiten. Voor naar verluidt tien miljoen euro kunnen Die Bullen de Jong Oranje-aanvaller definitief inlijven.

RB Leipzig-technisch directeur Markus Krösche wijst de Schwalbe-suggestie resoluut van de hand. 'In de eerste plaats is hij geen acteur. Het tegendeel is juist waar, hij is een zeer faire speler. Daarom is het voor ons überhaupt geen kwestie.'

Leipzig is overtuigd van de kwaliteiten van Kluivert, maar de potentie is nog niet tot uiting gekomen getuige de twee goals en één assist. Een beslissing laat nog op zich wachten. Er is sowieso veel onzekerheid bij RB Leipzig op dit moment. Trainer Julian Nagelsmann lijkt te gaan vertrekken, hij is de topkandidaat om Hansi Flick op te volgen als coach van Bayern München.

'Justin heeft het tot nu toe goed gedaan in de wedstrijd die hij heeft gespeeld', aldus Kröschse. 'We zitten nu midden in het proces over de plannen van de selectie voor komend seizoen. Justin is daarin een van de onderwerpen. Dit proces verloopt in alle rust. Het zal nog enige tijd duren voordat we beslissingen gaan nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.