RB Leipzig bezorgt Bosz tweede tik van de dag

Reacties

RB Leipzig heeft zaterdagavond in ieder geval voor even de koppositie in de Bundesliga overgenomen. De ploeg van Julian Nagelsmann boekte een zwaarbevochten zege op bezoek bij VfB Stuttgart.

RB Leipzig bezorgt Bosz tweede tik van de dag
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz ging eerder op de avond onderuit tegen Eintracht Frankfurt en dus wist Leipzig dat de koppositie voor het oprapen lag. Met Stuttgart trof de titelkandidaat echter een taaie tegenstander. De promovendus won vorige maand immers nog met 1-5 van Borussia Dortmund. Een dergelijk spektakel zat er zaterdag niet in.

Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht. Leipzig kreeg in de eerste helft wel een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar Emil Forsberg miste een strafschop. Halverwege de tweede helft was het alsnog raak. Angeliño gaf de bal voor en via een Stuttgart-hoofd kwam hij precies voor de voeten van Dani Olmo. De Spanjaard volleerde raak bij de tweede paal.

Leipzig, waar Justin Kluivert nog altijd ontbreekt met een kuitblessure, trok de zege vervolgens over de streep. De mannen van Nagelsmann wippen daardoor over Bayer Leverkusen heen en passeren ook Bayern München. De regerend kampioen kan de koppositie zondag weer overnemen met een zege (of gelijkspel) tegen FSV Mainz 05.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.