RB Leipzig betaalt recordbedrag en heeft Openda binnen

Reacties

Loïs Openda is speler van RB Leipzig. De voormalige aanvaller van Vitesse rondde zijn transfer naar de Bundesliga af. Voor de Duitse topclub betekent het een nieuwe recordaankoop.

RB Leipzig betaalt recordbedrag en heeft Openda binnen
© Pro Shots

Leipzig maakt circa 40 miljoen exclusief bonussen over naar RC Lens, waar Openda afgelopen seizoen onder contract stond. Dat maakt van hem een recordtransfer, terwijl de Franse runner-up van de Ligue 1 nog nooit zoveel geld incasseerde bij een uitgaande transfer. Afgelopen jaar werd de Belg nog voor twaalf miljoen euro overgenomen van Club Brugge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Frankrijk was Openda in zijn debuutjaar bij liefst 25 doelpunten direct betrokken. Daarnaast debuteerde hij in de nationale ploeg van België. De Rode Duivel maakte indruk en speelde zich zo bij diverse topclubs in de kijker. Leipzig handelde het meest adequaat.

Bij de Duitsers is Openda de opvolger van Christopher Nkunku. De Fransman werd voor zo’n zestig miljoen euro verkocht aan Chelsea. De achtergelaten leegte moet nu opgevuld worden door de oud-speler van Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.