Rashford overweldigd door prachtige supportersactie

Reacties

Marcus Rashford is bijzonder dankbaar voor de steun die hij krijgt na zijn gemiste strafschop van afgelopen zondag in de EK-finale. De aanvaller laat weten 'overweldigd' te zijn.

Rashford overweldigd door prachtige supportersactie
© Pro Shots

Rashford was in de strafschoppenreeks tegen Italië een van de drie Engelsen die faalde vanaf elf meter en mede daardoor liep Engeland het EK-goud mis. Rashford werd na zijn misser slachtoffer van walgelijke berichten op social media. Ook werd de muurschildering die van de aanvaller werd gemaakt in Manchester beklad met haatvolle, racistische beledigingen.

Fans die het hart wél op de juiste plek hebben zitten kwamen direct na het zien van de beelden hiervan in actie. Zij hingen handgeschreven brieven, vlaggen of andere attributen op aan de muur, om zo de verwerpelijke berichten te bedekken. Het is Rashford niet ontgaan. Op social media bedankt hij de supporters voor de getoonde liefde. 'Overweldigd. Dankbaar. Geen woorden voor', schrijft de aanvaller.

Daags na de verloren EK-finale had Rashford via social media al een indrukwekkend statement uitgebracht. Daarin kwamen uiteraard ook de racistische beledigingen ter sprake. 'Kritiek op mijn prestaties kan ik hebben: mijn pingel was niet goed genoeg en moest erin. Maar ik zal me nooit of te nimmer verontschuldigen voor wie ik ben en waar ik vandaan kom', schreef Rashford onder meer.

Lees het volledige statement dat Rashford maandag uitbracht hier:

Operatie
Rashford kon het EK nog uitspelen, maar lijkt de start van een nieuw seizoen te gaan missen. De aanvaller moet geopereerd worden aan zijn schouder en deze ingreep zal volgens de BBC eind juli plaatsvinden. Vervolgens zal Rashford naar verwachting twaalf weken moeten revalideren. Dat zou betekenen dat hij pas in oktober zijn eerste wedstrijden van het nieuwe voetbaljaar zou kunnen gaan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.