'Rashford met nieuwe deal in topvijf grootverdieners in de Premier League'

Reacties

Marcus Rashford is door zijn nieuwe verbintenis bij Manchester United een van de grootverdieners in de Premier League. De aanvaller van The Mancunians legt het nog wel ruimschoots af tegen Erling Haaland.

'Rashford met nieuwe deal in topvijf grootverdieners in de Premier League'
© Pro Shots

Rashford (25) zette dinsdag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2028 en verdient vanaf nu naar verluidt zo'n 432.000 euro per week bij de club van manager Erik ten Hag. Daarmee komt de Engels international op hetzelfde weeksalaris als Casemiro, die vorig jaar zomer de overstap maakte van Real Madrid.

Haaland
Rashford en Casemiro bezetten met hun wekelijkse inkomsten de gedeelde derde plaats in de lijst van Premier League-spelers met de hoogste salarissen. Kevin De Bruyne (Manchester City) en Mohamed Salah (Liverpool) ontvangen volgens Engelse media zo'n 444.000 euro per week.

De absolute grootverdiener in de hoogste Engelse afdeling is Erling Haaland, die vorig seizoen topscorer werd in de Premier League. De Noor strijkt naar verluidt 997.000 euro per week op, onder andere doordat hij door zijn doelpuntenproductie recht had op hoge bonussen. Zijn basissalaris zou net zo hoog zijn als dat van De Bruyne en Salah.

Legacy
Wayne Rooney, topscorer aller tijden bij Manchester United en tegenwoordig trainer van DC United in de MLS, juicht de nieuwe deal met Rashford toe. 'Marcus is een geweldige speler met enorm veel talent. Ik denk dat hij in de komende vijf seizoenen bij Manchester United echt aan zijn legacy kan gaan werken', aldus Rooney tegen Amerikaanse media.

'Als hij echt door wil groeien naar het niveau van Haaland en Mbappé, dan moet Marcus veel doelpunten blijven maken en echt de grote man worden bij United. Het is dan natuurlijk ook belangrijk dat hij met de club weer prijzen gaat winnen. Laten we hopen dat dat lukt', verklaart de voormalig aanvoerder van de Engelse recordkampioen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.