Rashford en Martial zetten kroon op feestweek Manchester United

Reacties

Manchester United is zaterdag Arsenal voorbijgegaan in de top van de Premier League. Twee dagen nadat manager Ole Gunnar Solskjaer zijn handtekening zette onder een meerjarig contract rekende de ploeg thuis af met Watford.

Rashford en Martial zetten kroon op feestweek Manchester United
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Watford
Watford

Watford, dat de vier voorgaande ontmoetingen met United stuk voor stuk verloor, trok op Old Trafford al vroeg van leer. Abdoulaye Doucouré loste na zes minuten al een waarschuwingsschot en snel daarna schoot Troy Deeney over. Roberto Pereyra probeerde het op zijn beurt met een schot dat David de Gea niet kon verontrusten.

United was een heel stuk effectiever: de eerste serieuze kans was meteen raak. Na bijna een halfuur spelen verloor Watford de bal voorin, waarna Luke Shaw meteen meters maakte en daarna een droompass afleverde op Rashford. Hij bleef oog in oog met Ben Foster uiterst koel en vond de linkerhoek (1-0).

Na Rashfords openingstreffer kreeg United wat meer grip op de wedstrijd en Anthony Martial werd zelfs een opgelegde kans geboden op een tweede treffer. Hij schoot echter recht op Foster af. Watford, met Daryl Janmaat in de basis, slaagde er niet in het sterke spel uit de openingsfase terug te laten keren.

In de tweede helft mocht Janmaat nog tien minuten meedoen, voor hij zijn plek afstond aan Kiko Femenia. Watford bleef aandringen en zoeken naar de gelijkmaker, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Pereyra dwong De Gea tot een redding en Will Hughes krulde de bal maar net naast. Deeney probeerde het op zijn beurt tevergeefs met een stift.

Solskjaer zag vanaf de kant hoe zijn team worstelde, maar tóch bovenkwam. Met nog twintig minuten op de klok, en in een fase waarin de 1-1 dichterbij leek dan de 2-0, frommelde Martial de bal binnen na een pass van Jesse Lingard. Hij werd zo na Paul Pogba, Romelu Lukaku en Rashford de vierde speler van United die dit seizoen minstens tien keer heeft gescoord in de Premier League. De laatste keer dat vier spelers dat presteerden bij United was in het seizoen 1995/96.

Na Martials treffer was de wedstrijd echter nog niet gedaan, want kort voor de blessuretijd aanbrak maakte Doucouré het ineens weer spannend. Na een uitstekende één-twee tikte hij de 2-1 binnen. Een slotoffensief bleef daarna uit, waardoor Solskjaer zijn vijftiende zege in twintig duels boekte als manager van United. Maandag komt Arsenal, dat nu één punt achter Manchester United staat, nog in actie tegen Newcastle United. Bij winst nemen de Londenaren plaats vier op de ranglijst weer in bezit.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.