Rapinoe mengt zich in hoog oplopend conflict Spaanse vrouwen

Reacties

Het nationale vrouwenteam van Spanje wordt verscheurd door een controverse rond bondscoach Jorge Vilda. De bond wijst de wens van een meerderheid van de speelsters resoluut van de hand.

Rapinoe mengt zich in hoog oplopend conflict Spaanse vrouwen
© Pro Shots

Vijftien internationals hebben de Spaanse bond een e-mail gestuurd, waarin ze aan voorzitter Luis Rubiales hun eis duidelijk maken: bondscoach Jorge Vilda moet vertrekken. Mocht dat niet gebeuren, dan stellen zij zich niet meer beschikbaar. De speelsters zien het niet zitten door te gaan met Vilda, die ondanks een mislukt EK mocht blijven zitten. Het zou hun 'emotionele toestand' en 'gezondheid' raken.

De Spaanse bond heeft laten weten geen gehoor te geven aan het dringende verzoek van de vijftien internationals. 'We laten het niet toe dat de spelers het voorzetten van het dienstverband van de bondscoach en diens staf in twijfel trekken. De bond zal geen enkele vorm van druk van spelers toestaan bij het nemen van sportieve beslissingen. Dit handelen is verre van een voorbeeld en staat buiten de waarden van het voetbal.'

De problemen komen kort voor de komende interland van de Spaanse vrouwen, die op 7 en 10 oktober spelen tegen respectievelijk Zweden en de Verenigde Staten. Nota bene de Amerikaanse ster Megan Rapinoe heeft zich gemengd in het conflict. 'Jullie hebben nummer zestien naast jullie staan in Amerika', zette ze op Instagram.

De vraag is of de vijftien dissidenten een oproep zullen krijgen voor de komende interlands. 'Ze zullen alleen terugkeren als ze hun fout erkennen en hun excuses aanbieden', was de bond duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.