Ranieri vertrekt na spanningen bij Nantes: 'Er is geen woede'

Reacties

Claudio Ranieri is na dit seizoen niet meer de trainer van FC Nantes. Eigenaar Waldemar Kita heeft het vertrek van de Italiaanse coach woensdagavond bevestigd.

Ranieri vertrekt na spanningen bij Nantes: 'Er is geen woede'

De 66-jarige trainer zwaaide sinds deze zomer de scepter bij de Ligue 1-club. Het vertrek van de ervaren trainer komt niet als een verrassing doordat het niet altijd boterde met eigenaar Kita. Laatstgenoemde bekritiseerde de keuzes van de ex-manager van Leicester City een aantal keer openlijk. Ranieri reageerde vervolgens dat een ontslag altijd een optie was als Kita niet tevreden was.

Ranieri had een contract tot de zomer van 2019, maar door de oplopende spanning komt de verbintenis eerder ten einde. Volgens Kita zijn de twee echter niet met ruzie uit elkaar gegaan. 'We hadden dinsdag een meeting met de sponsoren en daar heeft hij iedereen bedankt. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar er is geen woede.'

Eerder solliciteerde Ranieri al openlijk naar de baan als bondscoach van Italië. De keuze viel echter op Roberto Mancini. Onder leiding van Ranieri staat Nantes tiende in de Ligue 1. Zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Strasbourg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.