Ranieri vergelijkt Leicester met Forrest Gump

Reacties

Leicester City gaat het uitduel bij Liverpool op Boxing Day (16.00 uur) in als de verrassende koploper van de Premier League. Manager Claudio Ranieri denkt dat zijn ploeg het in zich heeft de koppositie vast te houden.

Ranieri vergelijkt Leicester met Forrest Gump

'Waarom zouden wij onze huidige plaats op de ranglijst niet kunnen vasthouden door alsmaar hard te blijven werken?', vroeg Ranieri zich tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Liverpool hardop af. 'We zijn eigenlijk als Forrest Gump: we moeten blijven rennen', refereerde hij aan de gelijknamige film Forrest Gump.

Ook voor een grote club als Liverpool is de Italiaanse oefenmeester niet bang. 'We weten heel goed hoeveel uithoudingsvermogen we hebben. En zolang het met dat uithoudingsvermogen goed zit, kunnen we tegen iedere tegenstander blijven vechten', klonk hij strijdlustig.

Goudhaantjes
De speelstijl van Leicester is dit seizoen met name afgestemd op doelpuntenmachine Jamie Vardy en diens collega Riyad Mahrez. In balbezit wordt zo snel mogelijk het tweetal aangespeeld. 'Waarom niet? Op balbezit spelen is niet ons sterkste punt, dus waarom zouden wij dat dan doen?'

'We presteren juist zo goed omdat we precies weten waar onze kracht zit en we weten onze zwakke punten zeer goed te verbergen', vervolgde hij. 'Onze spelers zijn grotendeels van hetzelfde niveau. We hebben geen sterren, zoals Manchester City of Arsenal. We vechten samen. We beschouwen iedere bal alsof het de laatste is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.