Ranieri blijft bij Internazionale zoekende met Sneijder

Internazionale-trainer Claudio Ranieri ruimde tegen Palermo (4-4) weer een basisplaats in voor Wesley Sneijder. Maar helemaal tevreden was de Italiaan nog niet.

Ranieri blijft bij Internazionale zoekende met Sneijder

Tegen Palermo begon Sneijder in zijn favoriete rol als aanvallende middenvelder. Maar na een half uur dirigeerde Ranieri de Oranje-international al naar de linkerkant in het 4-4-2 systeem.

'Ik zag in de wedstrijd tegen Lecce onze drie aanvallers verzuimen terug te komen en helpen verdedigen', gaf Ranieri als uitleg over zijn tactische keuzes. 'Ik zette Wesley op links, omdat Ezequiel Matías Muñoz (rechtsback Palermo, red) aanvallend niets deed. Hij speelde goed en deed ook belangrijke dingen, maar hij kan nog beter.'

Sneijder is onder Ranieri niet verzekerd van een basisplaats. De Italiaanse trainer leeft in onzekerheid of de Oranje-international wel past in zijn tactiek.

'Op dit moment spelen we beter in een 4-4-2-systeem', zei Ranieri na de 1-0 nederlaag afgelopen zondag. 'In dat systeem voelen we ons beter en daar past hij niet in. Sneijder wil vrij zijn maar ik kan hem niet forceren om via de zijkant te spelen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's