Rangnick weigert na transferverzoek direct groen licht te geven

Reacties

Anthony Martial heeft een duidelijke vertrekwens uitgesproken bij Manchester United. Interim-manager Ralf Rangnick heeft begrip voor het verzoek, maar werkt niet zomaar mee aan een vertrek van de Fransman. 'We moeten ook oog houden voor de situatie van de club', meent hij.

Rangnick weigert na transferverzoek direct groen licht te geven
© Pro Shots

Martial (26) staat al sinds de zomer van 2015 onder contract bij United, waar hij dit seizoen echter nauwelijks aan spelen toekomt. De aanvaller had pas in twee competitiewedstrijden een basisplaats. Eerder deze maand maakte de zaakwaarnemer van Martial al duidelijk dat zijn cliënt in januari wilde vertrekken. 'Als Anthony echt weg wil, moet hij dat zelf aan mij komen vertellen', reageerde Rangnick daarop.

De woorden waren niet aan dovemansoren gericht, want in de afgelopen week heeft Martial zich inderdaad bij zijn trainer gemeld om een transferverzoek in te dienen. 'Hij heeft me verteld dat hij nu in zijn zevende seizoen bij United zit en dat hij het tijd vindt voor iets nieuws', zei Rangnick in zijn vooruitblik op het competitieduel met Newcastle United van maandagavond.

'Ik denk dat het wel begrijpelijk is', vervolgde Rangnick, die in zijn tijd bij United nog geen beroep deed op Martial. 'Maar we moeten ook oog houden voor de situatie van de club. We leven in de tijd van COVID, we zijn actief in drie competities en we willen zo succesvol mogelijk zijn. Zover ik weet is er ook nog geen bod van een andere club binnengekomen. Zoals de zaken er nu voorstaan, zal hij gewoon blijven.'

Martial speelde tot dusver 268 wedstrijden voor United, waarin hij 79 doelpunten wist te maken. De Engelsen hadden in de zomer van 2015 liefst zestig miljoen euro over voor zijn komst: daarmee was de aanvaller destijds de duurste tiener aller tijden. Dat record raakte hij drie jaar later kwijt aan Kylian Mbappé. Bij beide transfers was AS Monaco de verkopende partij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.