Rangnick schept duidelijkheid over rol als helpende hand voor Ten Hag

Reacties

Ralf Rangnick staat volgens verschillende media op het punt om aangesteld te worden als de nieuwe bondscoach van Oostenrijk. Dit heeft echter geen gevolgen voor zijn toekomstige rol als adviseur bij Manchester United: Rangnick bevestigde woensdag dat hij Erik ten Hag absoluut zal gaan bijstaan.

Rangnick schept duidelijkheid over rol als helpende hand voor Ten Hag
© Pro Shots

Rangnick staat sinds november als interim-manager voor de groep bij United en maakt na dit seizoen plaats voor Ten Hag. De Duitser blijft vervolgens als adviseur aan de gevallen topclub verbonden. Door zijn verwachte aanstelling als bondscoach van Oostenrijk was het even de vraag of Rangnick wel bij United zou blijven, maar de coach heeft woensdag duidelijkheid geschept.

Na de competitietopper tegen Chelsea (1-1) kreeg Rangnick uiteraard vragen over zijn mogelijke bondscoachschap. De United-trainer wilde daar niets over kwijt: 'Laten we het hebben over Manchester United en hoe we gespeeld hebben', zei Rangnick. 'Ik kan in ieder geval bevestigen dat ik na dit seizoen absoluut zal aanblijven in een rol als adviseur.'

Hiermee zegt Rangnick niet dat hij geen bondscoach van Oostenrijk zal worden. De twee banen lijken prima met elkaar te combineren. 'Ik heb nooit gezegd dat ik een hele grote rol ga spelen bij United. We hebben nu een akkoord bereikt over de inhoud en de tijd die ik erin zal steken', legde Rangnick uit. Ten Hag kan hem komend seizoen altijd om zijn mening vragen.

'Tot dusver heb ik nog niet met Erik gesproken, maar hopelijk en waarschijnlijk gebeurt dit snel', besloot Rangnick. 'Ik help graag met het verbeteren van de situatie bij de club. Er is daarnaast genoeg ruimte voor een andere job, maar daar was bij mijn aanstelling in november al duidelijkheid over.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.