Rangnick keert terug naar Oostenrijk voor verrassende klus

Reacties

Ralf Rangnick is aangesteld als de nieuwe bondscoach van Oostenrijk. De 63-jarige Duitser gaat die functie combineren met zijn rol als adviseur bij Manchester United.

Rangnick keert terug naar Oostenrijk voor verrassende klus
© Pro Shots

Voor Rangnick is het voor het eerst in zijn carrière dat hij de leiding krijgt over een nationale ploeg. In Oostenrijk was de huidige interim-trainer van United eerder al succesvol bij Red Bull Salzburg. Als sportief directeur was hij daar de architect achter de succesreeks van de club die acht keer op rij kampioen is geworden.

Op Old Trafford kan Erik ten Hag vanaf volgend seizoen gewoon nog op de adviezen van Rangnick rekenen. De nieuwe bondscoach van Oostenrijk gaat zijn nieuwe baan combineren met de rol van adviseur bij United.

Bij de Oostenrijkse nationale ploeg is Rangnick de opvolger van zijn landgenoot Franco Foda. De ploeg met sterspelers David Alaba en Marcel Sabitzer slaagde er niet in zich te kwalificeren voor het WK. In de halve finale van de play-offs was Wales te sterk voor de huidige nummer 34 van de FIFA-ranglijst. De Oostenrijkers kunnen gaan toewerken naar kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland.

Rangnick heeft een tweejarig contract getekend bij de Oostenrijkse voetbalbond. Deze verbintenis wordt automatisch met twee jaar verlengd als Oostenrijk zich kwalificeert voor het EK van 2024 in Duitsland. Rangnick zal zich eind mei voor het eerst bij de nationale ploeg melden; in juni speelt Oostenrijk in de Nations League tegen Kroatië, Denemarken en Frankrijk. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.