Rangnick baalt na 'beste wedstrijd' onder zijn leiding

Manchester United stelde zaterdagavond teleur doordat de club er niet in slaagde een 0-2 voorsprong bij Aston Villa over de streep te trekken (2-2). Doelpuntenmakers Jacob Ramsey en de debuterende Philippe Coutinho verpestten de avond van interim-manager Ralf Rangnick, die de wedstrijd na afloop bestempelde als 'de beste sinds zijn aanstelling.'

Aston Villa
Aston Villa
2 - 2
Manchester United

De Duitse manager sprak bij BBC Match of the Day over een teleurstellend einde van het duel. 'Het is lastig om een uitslag als deze te accepteren als we 0-2 voor hebben gestaan', aldus Rangnick. 'Naar mijn idee was het onze beste wedstrijd sinds ik hier arriveerde. We domineerden het eerste half uur volledig.'

Ook uit verdedigend perspectief had Rangnick weinig aan te merken op zijn spelers. 'We dekten kort en hielden de organisatie compact. Alsnog had dit ons nooit mogen gebeuren.' Weggegooide punten, vervolgde hij. 'We moeten iedere wedstrijd weer de positieve punten eruit pikken, maar dit voelt bijna als een nederlaag. Met nog twintig minuten op de klok moeten wij de wedstrijd gewoon uitspelen.'

Consistent
Volgens Rangnick ligt daar precies het pijnpunt. 'Wat wij nu tot de zeventigste minuut lieten zien, moeten wij ook heel een wedstrijd lang kunnen. Negentig minuten lang, en niet 'maar' zeventig. We hebben alles in ons om zulke duels te winnen: de ervaring, controle, alles. Toch hebben we één punt overgehouden aan vanavond en niet drie.'

Manchester United gaat aanstaande woensdag op bezoek bij Brentford. Rangnick hoopt dat zijn selectie tegen die tijd enigszins is aangesterkt. 'We missen nog een aantal spelers. Hopelijk keren zij voor komende woensdag terug, al ben ik nog totaal niet bezig met die wedstrijd. Daarvoor baal ik te flink van deze uitslag.'