Rangers doet gooi naar de troon: 'Terug waar we horen'

Reacties

Aan het geploeter van Rangers door de krochten van het Schotse profvoetbal is een einde gekomen. De gevallen topclub komt volgens clubman Lee Wallace weer thuis dankzij de promotie naar het hoogste niveau.

Rangers doet gooi naar de troon: 'Terug waar we horen'

Het was een ongekende vrije val. Door een faillissement zakte Rangers in 2012 af naar de vierde divisie. Het Schotse Premiership verloor zijn meest aansprekende affiches. Komend seizoen zal de enorme rivaliteit weer voelbaar zijn op Celtic Park en in het Ibrox Stadium. De Old Firm, zoals krakers tussen Celtic en Rangers genoemd worden, staat weer op het programma in de competitie.

De 28-jarige Lee Wallace speelde nog voorronde Champions League met Rangers en kwam zeven keer in actie voor de Schotse nationale ploeg, maar speelde in 2012 zijn wedstrijden in de League Two, het vierde niveau. Hij is een van de spelers die Rangers trouw bleef na de vrije val en nu nog steeds een vaste waarde is bij de club uit Glasgow. De aanvoerder kon zijn geluk direct na het laatste fluitsignaal niet op en had moeite om boven de orkaan van geluid uit te komen in het Ibrox Stadium. 'We zijn weer waar we horen', klonk het opgelucht.

Rangers nam de Schot Lee Wallace in 2011, een jaar voor de vrije val, over van Heart of Midlothian.
Rangers nam de Schot Lee Wallace in 2011, een jaar voor de vrije val, over van Heart of Midlothian.

Oppermachtig is Rangers dit seizoen in het Schotse Championship. Slechts drie keer verloor de grootmacht. Een 1-0 zege op Dumbarton was dinsdagavond - met nog vier speelronden te gaan - voldoende voor het veroveren van de titel en dus promotie. Wallace: 'De wedstrijd was niet goed en we zijn vergeten de fans te trakteren op veel goals, maar we kunnen trots zijn op wat we hebben gedaan. Onze supporters zijn ons al die jaren trouw gebleven, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Hoor het lawaai, ze zijn fenomenaal. Het maakt me trots dat ik voor deze club mag spelen.'

Stadgenoot en aartsrivaal Celtic werd de voorbije vier seizoenen kampioen. De spanning is vanaf komende jaargang weer volledig terug in de Schotse competitie, denkt Rangers-middenvelder Andy Halliday. 'Wij gaan voor de titel', zegt hij tegen de BBC. 'Dat is geen arrogantie en dat bedoel ik ook zeker niet respectloos ten opzichte van Celtic, maar bij deze club kun je niet tevreden zijn met een tweede plaats.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.