Rampseizoen Anderlecht: nieuwe politie-inval en 'onderzoek naar transfers'

Reacties

De politie is woensdag binnengevallen in het stadion en op het trainingscomplex van Anderlecht, bij de KBVB en bij het managementbureau One Goal Management. De inval geeft een extra dimensie aan het dramatische seizoen van de Belgische topclub.

Rampseizoen Anderlecht: nieuwe politie-inval en 'onderzoek naar transfers'

Het federaal parket heeft aan Belgische media laten weten dat de acties niets te maken hebben met 'Operatie Propere Handen', waarbij er in oktober op grote schaal huiszoekingen en arrestaties plaatsvonden in het Belgische voetbal. 

Daar was Anderlecht ook bij betrokken. Daarnaast maakt Paars-Wit op sportief vlak een rampjaar door, met de ontslagen van trainers Hein Vanhaezebrouck en Fred Rutten en aanhoudende woede bij de aanhang. Bij de inval van woensdag zochten de speurders volgens Belgische media naar informatie over mogelijke witwaspraktijken bij transfers.

Onder andere de transfer van Aleksander Mitrovic naar Newcastle United zou onderzocht worden. De Servische spits vertrok in 2015 voor 15 miljoen euro naar Engeland. De onderzoeken zouden gaan over praktijken uit de periode voor de komst van voorzitter Marc Coucke, die in december 2017 de club overnam en in zijn eerste volledig seizoen wordt geconfronteerd met een ongekende malaise.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.