Rampavond Galatasaray na zes goals en bloedstollende penaltyserie

Galatasaray heeft zich geblameerd in de vijfde ronde van de Turkse beker. De club uit Istanbul verloor dinsdag na strafschoppen van tweedeklasser Denizlispor en ligt daardoor uit het toernooi. In de Süper Lig gaat het ook al niet geweldig, want Galatasaray staat na negentien speelronden tiende.

Galatasaray
Galatasaray
ns
3 - 3
Denizlispor
Denizlispor

Brahim Darri, voormalig aanvaller van onder meer NEC en Vitesse, had met een fraai doelpunt een aandeel in de rampavond voor Galatasaray. Darri scoorde na 38 minuten met een prachtige boogbal de 1-2. Denizlispor had eerder ook al brutaal de leiding genomen via Ilhan Depe en na de gelijkmaker van Alpaslan Öztürk was het dus Darri die er 1-2 van maakte.

In de tweede helft stelde Galatasaray orde op zaken. Geboren Rotterdammer Halil Dervisoglu, die bij het begin van de tweede helft inviel, werkte de bal na een kopbal van Mohamed van dichtbij binnen en het was Mohamed zelf die er later met een harde knal 3-2 van maakte. Galatasaray leek zodoende te winnen, maar diep in blessuretijd ging het mis. In de 98ste minuut maakte Victor Nelsson bij een hoekschop een eigen doelpunt.

Galatasaray stond toen al niet meer met elf man op het veld, want Öztürk had na 95 minuten zijn tweede gele kaart gekregen. In de verlenging werd er niet gescoord en dus viel de beslissing in de penaltyserie. Omdat Ogulcan Caglayan de enige was die miste, ging het door oud-spits Fatih Tekke getrainde Denizlispor er met de zege vandoor.

Dervisoglu deed als invaller dus een helft mee bij Galatasaray, terwijl geboren Bredanaar Ömer Bayram in de tweede helft van de verlenging werd afgelost door Patrick van Aanholt. Ryan Babel ontbrak vanwege een blessure. Bij Denizlispor werd Darri na 82 minuten naar de kant gehaald en ontbrak Ismaïl Aissati in de selectie.

Galatasaray moet zich nu richten op het vervolg van de competitie. Volgende week zaterdag komt Giresunspor op bezoek in Istanbul. In Europa deed Cim Bom het tot dusverre wel goed, want in een Europa League-poule met Lazio, Olympique Marseille en Lokomotiv Moskou eindigde men met twaalf punten bovenaan.