Ramos waarschuwt: Real Madrid gaat zich nergens sparen

Reacties

Sergio Ramos gelooft er heilig in dat Real Madrid in de komende maanden nog drie prijzen kan pakken. Zijn boodschap is duidelijk: de Champions League-opponent van Ajax gaat nergens gas terugnemen.

Ramos waarschuwt: Real Madrid gaat zich nergens sparen

Rond de jaarwisseling leek het nog logisch dat Real strijden voor de vierde Champions League-zege op rij prioriteit zou geven in de tweede seizoenshelft. De achterstand op Barcelona was nagenoeg onoverbrugbaar, maar is nu langzaam maar zeker aan het verdampen. Het gat is nog vijf punten, waarbij wel gezegd moet worden dat de koploper zondag nog een uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao speelt. Ramos ziet absoluut kansen, laat hij na de 1-3 zege op Atlético weten bij BeIN Sports: 'De titelrace ligt nog open. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan en iedere ploeg kan je het leven zuur maken. Dat hebben wij in de eerste seizoenshelft wel gezien.'

De captain wil geen enkele doelstelling voorrang geven. 'We hebben hoop en we gaan op drie fronten strijden. Dan winnen is een beloning voor balans en continuïteit. We moeten door blijven vechten en het Barcelona lastig maken. Ze hebben wel een belangrijke voorsprong', geeft Ramos eerlijk toe.

De verdediger had zelf een belangrijke rol in de derby, als aangever bij de 0-1 en maker van de 1-2. Ramos benutte een strafschop die werd toegekend na inmenging van de VAR. Hij zegt er het volgende over: 'Op het veld krijgen we nooit te horen wat er precies gezegd wordt, maar de VAR is er om te helpen en het spel eerlijker te maken. Het is als speler weliswaar vervelend om te wachten, maar het is belangrijk.'

Voor Real Madrid wacht zoals bekend woensdag de eerste wedstrijd tegen Ajax in de achtste finale van de Champions League. In het bekertoernooi heeft de ploeg nog een prima uitzicht op het bereiken van de finale. Bij het eerste duel met Barcelona in de halve finale werd in Camp Nou met 1-1 gelijkgespeeld. Op 27 februari staat de return op het programma.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.