Ramos geeft El Clásico nog meer politieke lading met uitspraak over gevangenis

Sergio Ramos heeft voor ophef gezorgd met zijn uitspraken na de kraker tegen Barcelona. Gevraagd naar zijn overtreding op Luis Suárez refereerde de Real Madrid-aanvoerder aan de politieke onrust in Spanje.

Ramos geeft El Clásico nog meer politieke lading met uitspraak over gevangenis

Ramos kreeg in de 59ste minuut geel nadat hij in de fout ging in een duel met Suárez. De verdediger probeerde voor de Barcelona-spits te komen en maakte een slaande beweging richting het gezicht van zijn rivaal, die na de beuk naar de grond ging.

De captain werd na afloop om uitleg gevraagd door de Spaanse media en reageerde als volgt: 'In Barcelona zullen ze zeggen dat ik naar de gevangenis moet, net als Puigdemont.' Carles Puigdemont is de door de Spaanse staat afgezette Catalaanse premier, die inmiddels vanuit Brussel strijdt voor onafhankelijkheid en als hij terugkeert in Spanje een arrestatie riskeert.

Het was volgens Ramos nooit zijn bedoeling om Suárez op die manier te raken: 'Ik probeer hem uit de weg te gaan en op geen enkel moment had ik de intentie om hem een tik te verkopen.'

De 0-3 nederlaag komt hard aan bij de altijd veelbesproken verdediger, die de hoop op een nieuwe landstitel met Real nog niet heeft opgegeven. 'Dit had de kers op de taart moeten worden van een geweldig 2017, voordat we op vakantie gaan. Het was een belangrijke wedstrijd. Dit doet extra zeer, maar zolang er in theorie een kans is blijven we vechten.' De achterstand van Real op Barcelona bedraagt nu veertien punten, de Madrilenen hebben nog wel één wedstrijd tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen