Ramos en Diego Costa even geen broeders meer: 'We gaan vechten'

Reacties

Voor Diego Costa is de derby tegen Real Madrid van aanstaande zondag een wedstrijd waar hij lang naar heeft uitgekeken. De spits van Atlético Madrid gaat weer de strijd aan met Sergio Ramos. VI-redacteur Sander Janssen over de harde en soms smerige duels tussen de Spanjaarden.

Ramos en Diego Costa even geen broeders meer: 'We gaan vechten'

Duwen, trekken, spugen, slaan en zelfs een kopstoot. Toen Costa in zijn eerdere periode bij Atlético tegen Real speelde, ging het er gemeen aan toe. Tegenstanders Pepe en Ramos van Real deden dat net zo goed. Pepe is inmiddels al een tijdje vertrokken, maar Costa kijkt reikhalzend uit naar de duels met de 32-jarige Ramos.

'Ik vond het altijd leuk om tegen Real te spelen en het op te nemen tegen Pepe en Ramos', zei de nu 29-jarige spits in 2016 toen hij nog in dienst was van Chelsea. 'Het was altijd een goede strijd, waar we het altijd met elkaar aan de stok hadden en de vonken er vanaf spatten. Ik weet zeker dat zij dat om dezelfde redenen leuk vonden. Die wedstrijden hadden altijd spanning. Wat schelden, wat schoppen, maar na de wedstrijden konden we weer prima met elkaar omgaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De strijd tussen Costa en Ramos begon al in de tijd dat de aanvaller als huurling voor Rayo Vallecano speelde. Iedere wedstrijd dat de twee kemphanen tegenover elkaar stonden, werd er een schepje bovenop gegooid. Op beelden is zelfs te zien dat Ramos zijn tegenstander bespuugt en dat Diego Costa op zijn beurt spuug gooit naar de verdediger.

In die tijd leken Costa en Ramos nooit vrienden te worden, maar de wonderen waren de wereld nog niet uit. Sinds de spits in 2014 debuteerde voor het Spaanse elftal groeiden de twee meer naar elkaar toe. Nu geven ze elkaar op de training lachend een duw, tot een ruzie kwam het niet bij het nationale team. 'Ramos en ik zijn nu een soort broers', gaf de in Brazilië geboren aanvaller eerder aan.

Of dat betekent dat Costa en Ramos zondag van elkaar afblijven? Bepaald niet. 'Ramos is een goede jongen, maar we hebben al tegen elkaar gezegd dat er in het veld geen vrienden bestaan. Als we moeten, strijden we tot het eind omdat we allebei willen winnen. We gaan vechten, dat is duidelijk.'

Het programma in speelronde 31 van La Liga.
Het programma in speelronde 31 van La Liga.
'Benzema cijfert zich helemaal weg voor Cristiano Ronaldo'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.