Rakitic omschrijft verdriet om gebrek aan speeltijd op bijzondere wijze

Reacties

Slechts één basisplaats had Ivan Rakitic dit seizoen bij Barça, met Frenkie de Jong zag hij een extra concurrent op het middenveld naar Catalonië komen. De Kroaat is niet blij met zijn situatie en daar spreekt hij openhartig over op de Spaanse televisie.

Rakitic omschrijft verdriet om gebrek aan speeltijd op bijzondere wijze
© Pro Shots

Rakitic deed dit seizoen mee in drie Champions League-wedstrijden en zeven duels in La Liga, maar geen enkele keer maakte de middenvelder de negentig minuten vol. Een hard gelag voor een speler die in de voorgaande vijf seizoenen slechts een handjevol wedstrijden miste voor Barcelona.

Het gemis van veel speeltijd in het shirt van Barça komt dan ook hard aan bij Rakitic. 'Hoe kun je genieten in zo'n situatie?', vraagt de middenvelder zichzelf af. 'Hoe voelt mijn dochtertje zich als haar speelgoed wordt afgepakt? Ze wordt verdrietig. Ik voel hetzelfde: mijn bal is afgepakt en ik ben verdrietig.'

Er komt bij Rakitic een gevoel van onrecht naar boven. 'Ik begrijp en respecteer de beslissingen van de coach en de club, maar ik heb heel veel gegeven in de laatste vijf jaren. Het enige wat ik wil is weer genieten, dat is het belangrijkste voor me.' De remedie is duidelijk: meer speeltijd. 'Ik ben 31, niet 38. Ik voel dat ik in de kracht van mijn leven zit.'

Rakitic speelde ruim zevenhonderd wedstrijden in zijn carrière, hij stond onder contract bij FC Basel, Schalke 04, Sevilla en sinds 2014 komt hij uit voor Barça. Met Kroatië haalde hij vorig jaar nog de finale van het WK, maar de eindstrijd ging verloren tegen Frankrijk. Het contract van de middenvelder bij Barcelona loopt nog anderhalf jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.