Rakitic: 'Niemand heeft een formule om Messi af te stoppen'

Reacties

Ivan Rakitic heeft dubbele gevoelens bij de aanstaande confrontatie met ploeggenoot Lionel Messi op het WK. De Kroaat steekt zijn bewondering voor de Argentijn desondanks niet onder stoelen of banken.

Rakitic: 'Niemand heeft een formule om Messi af te stoppen'

Als Kroatië vroegtijdig sneuvelt in Rusland, hoopt Rakitic dat Messi het WK beslist. Maar de middenvelder van Barcelona denkt niet dat de prestaties van Messi op het toernooi zijn erfenis zullen maken of breken.

'Natuurlijk verdient hij het. Voetbal is niet als tennis: je kan Messi niet de druk opleggen dat hij in zijn eentje het WK moet winnen. Er zijn 32 landen met dezelfde droom. Als hij wint, zullen we allemaal blij zijn voor hem. Maar zijn verhaal verandert niet. Als je de beste bent, staat dat los van of je ééń of vijftigduizend titels wint. Eén WK verandert niet wat Leo Messi voor voetbal betekent', aldus Rakitic in gesprek met Marca.

Op donderdag 21 juni staat Rakitic oog in oog met Messi. 'Ik zeg niet dat het leuk is. Maar het is het WK en je wil je met de beste spelers meten. Dat is een speciale motivatie die je moet koesteren. Alle ogen zijn gericht op Leo, en wat er ook gezegd wordt, ze zijn favoriet. Maar wij willen laten zien dat Kroatië een goed team is en zal strijden. Wij moeten niet onderschat worden.'

Rakitic heeft niet uitvoerig met bondscoach Zlatko Dalic gesproken over een tactiek om Messi uit te schakelen. 'Niemand heeft een formule gevonden om Messi af te stoppen. Dat kan Dalic niet, dat kan ik niet, dat kan niemand. We moeten genieten van hem. Dat we de kans krijgen tegen de beste te spelen is briljant. Het wordt lastig, maar dat worden de wedstrijden tegen Nigeria en IJsland ook. Maar we beseffen dat het speciaal is om tegen Leo te spelen.'

WK-tijdmachine: de legendarische topscorers aller tijden
Reis door de tijd: de helden van de laatste WK's
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.