Rafael gelooft in titel: 'United moet visie Van Gaal volgen'

Reacties

Manchester United is nog steeds in de race om de titel in de Premier League, mits de ploeg vasthoudt aan de visie van manager Louis van Gaal. Althans, dat meent rechtsback Rafael.

Rafael gelooft in titel: 'United moet visie Van Gaal volgen'

'We moeten ons aanpassen aan de filosofie van Van Gaal', meent Rafael. 'Hij heeft een bepaalde visie op voetbal en als je kijkt naar zijn prestaties in het verleden, is het een goede filosofie. Van Gaal is een sterke coach die veel van je vraagt. Te laat komen is er niet meer bij en hij laat ons hard trainen.'

'Verandering kost tijd. Maar als we onze speelstijl uitvoeren zoals we nu doen, hebben we echt kans om kampioen te worden', aldus de Braziliaanse vleugelverdediger, die ook vol lof is over de zomeraankopen van United. 'Tegenstanders kijken anders tegen ons aan nu bijvoorbeeld Ángel di María op het veld staat bij United. Voor een grote club is het van belang spelers van dat kaliber in huis te hebben.'

Cruciaal
Manchester United kende onder leiding van Van Gaal een matige start, maar is na de overwinningen op achtereenvolgens West Ham United en Everton (beide 2-1) opgeklommen naar de vierde plaats. Wil de ploeg daadwerkelijk een gooi doen naar de titel, dan zijn goede resultaten in de komende weken noodzakelijk tegen de directe concurrenten.

Maandagavond is West Bromwich Albion de tegenstander, terwijl de weken daarna de confrontaties met Chelsea en Manchester City op de rol staan. Al met al dus een cruciale periode voor The Red Devils.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.