Radeloosheid bij Ajax: 'Ik heb er geen antwoord op'

Reacties

Ajax maakt in de Eredivisie de slechtste seizoenstart sinds 2016 mee, bij de Amsterdammers is er duidelijk het besef dat het beter moet. Maar hoe? Dat vroeg middenvelder Branco van den Boomen zichzelf ook af na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Radeloosheid bij Ajax: 'Ik heb er geen antwoord op'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 0
Ajax
Ajax

Van den Boomen verscheen net als trainer Maurice Steijn voor de camera bij ESPN. 'Ik denk dat we ons moeten realiseren dat we tijd nodig hebben', aldus de middenvelder die transfervrij overkwam van Toulouse. 'Je speelt met jongens die je nauwelijks kent en geen band mee hebt. Die band probeer je in een paar dagen te creëren, maar dat is niet makkelijk.'

Voor Van den Boomen zelf is het ook een moeizame seizoenstart, terwijl hij in de voorbereiding nog indruk maakte. 'Ik vraag mezelf ook af waarom het in de voorbereiding een stuk beter ging dan nu. Maar ik heb het antwoord niet. Het is voor mij hetzelfde als voor het hele team; ik moet keihard werken om connecties te maken.'

© Pro Shots

Steijn wil nog geen conclusies verbinden aan dit duel, maar is wel kritisch. 'Er is een hoop werk te doen, het is duidelijk dat dit elftal nog niet op elkaar ingespeeld is. Ik vind het moeilijk om op basis van één wedstrijd een conclusie te trekken, maar je ziet dat enkele spelers niet gelukkig spelen. Als de simpelste dingen niet goed gaan, weet je dat er heel veel werk te verrichten is', voorspelt Steijn.

De coach van Ajax krijgt nu twee weken om te werken met zijn spelersgroep, die echter verre van compleet zal zijn vanwege de interlandperiode. Ajax speelt na de interlands uit tegen FC Twente.

Onze analyse van Fortuna Sittard - Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.