Racistisch bejegende Vinícius wordt na rode kaart niet geschorst

Reacties

Vinícius Júnior wordt niet geschorst na de rode kaart die hij zondag kreeg in de uitwedstrijd tegen Valencia. Dat betekent dat de aanvaller van Real Madrid woensdagavond gewoon zou kunnen meedoen in het thuisduel met Rayo Vallecano.

Racistisch bejegende Vinícius wordt na rode kaart niet geschorst
© Pro Shots

Vinícius werd in het Mestalla racistisch bejegend en was daar zichtbaar door geraakt. In blessuretijd was er een opstootje tussen de spelers, waarbij de Real-aanvaller een slaande beweging maakte. Daar kreeg hij een rode kaart voor van scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea.

Er was veel te doen over de uitsluiting van Vinícius: de Braziliaan kreeg van meerdere kanten steun. Het RFEF-competitiecomité heeft dinsdag over de zaak vergaderd en besloten om de aanvaller niet te schorsen. Volgens de commissie is het racisme in het Mestalla bewezen en daar wordt Valencia voor bestraft: de club moet in de komende vijf thuiswedstrijden een deel van het stadion leeg laten. Bovendien kreeg Valencia een boete van 45.000 euro.

Vinícius was niet in de wedstrijdselectie van Real Madrid opgenomen, maar zou woensdag dus toch kunnen spelen tegen Rayo Vallecano. Dinsdag was de Braziliaan niet bij de club: hij had een vrije dag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.