Racismecoördinator wil puntenaftrek en clubs uit competitie nemen bij incidenten

Reacties

De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) wil dat de KNVB harder gaat optreden bij kwetsende spreekkoren. Puntenaftrek moet volgens Rabin Baldewsingh de straf worden bij spreekkoren en bij herhaling moet de bond zelfs een stapje verdergaan.

Racismecoördinator wil puntenaftrek en clubs uit competitie nemen bij incidenten
© KNVB

Dit spreekt de NCDR, die onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken staat, uit in een interview met de NOS. 'Wie niet horen wil moet voelen. En voelen betekent niet even de wedstrijd staken voor een paar minuten en daarna vrolijk doorspelen.'

De oproep tot het uitdelen van puntenstraffen van de NCDR wordt gesteund door de Commissie Mijnals, in het leven geroepen door de KNVB met als doel om de bond en de Rijksoverheid in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal.

Baldewsingh wil na het uitdelen van puntenstraffen ook verdergaan als kwetsende spreekkoren aan blijven houden. In dat geval is een club uit de competitie nemen wat hem betreft een optie. De KNVB voelt volgens de NOS vooralsnog niets voor de oproep van de NCDR.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.