Quiz: wie beleefden net als Griezmann en Varane de ultieme zomer?

Reacties

Het is een zeldzaamheid in het topvoetbal: in één zomer een internationale hoofdprijs winnen met club en land. Raphaël Varane, Lucas Hernández en Antoine Griezmann voegden zich door het veroveren van de wereldtitel bij een select rijtje spelers. Een quiz over de mannen die in hun carrière zo'n ongekende succeszomer mochten beleven.

Quiz: wie beleefden net als Griezmann en Varane de ultieme zomer?

Want het aantal spelers dat zowel een internationale hoofdprijs als een EK of WK won, is nog best groot. Maar het gezelschap dat twee grote prijzen kort achter elkaar won, is erg klein. Varane (Champions League-zege met Real Madrid), Hernández en Griezmann (Europa League-zege met Atlético Madrid) flikten het echter.

Voor deze quiz zijn we teruggegaan tot het EK 1988, toen zes Europees kampioenen van de Nederlandse selectie enkele weken daarvoor ook met hun club een Europese beker hadden gewonnen. Sindsdien gebeurde dat tot aan dit WK nog negentien keer. Aan jullie de vraag wie die geluksvogels zijn. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.