QPR pakt derde punt van seizoen tegen matig Everton

Queens Park Rangers heeft in eigen huis een punt weten te pakken tegen hoogvlieger Everton. De hekkensluiter uit Londen verspeelde nog voor rust een minimale voorsprong (1-1).

Queens Park Rangers had weinig tijd nodig om in eigen huis de trekker over te halen. De tweede corner van de wedstrijd werd ver weggestompt door Júlio Cesár in de voeten van medespeler Junior Hoilett. De aanvaller mocht meters opkomen en zag zijn schot, via de hak van Leighton Baines, in het doel van Tim Howard verdwijnen. Voor de laagvlieger in de Premier League een flinke opsteker.

Tegenstander Everton had het daarentegen moeilijk zonder sterkhouder Marouane Fellaini, die ernaast stond vanwege een knieblessure. Queens Park Rangers deed het hierdoor meer dan verdienstelijk op Loftus Road. De Londenaren kregen een aantal kansen, maar Howard hield Everton in de wedstrijd. Daar tegenover stond dat Everton uit het niets de gelijkmaker wist te produceren. De manier waarop was voor de ploeg uit Liverpool veelzeggend.

Sylvain Distin kopte hard op de paal en zag de terugkaatsende bal uiteindelijk via de rug van Júlio César, die naar de hoek dook, met het nodige geluk in het doel verdwijnen. Enkele minuten later was Everton zelfs dichtbij de voorsprong, maar uitblinker Phil Jagielka zag zijn kopbal op de lat komen. Toen Steven Pienaar na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg, probeerde QPR nog een winnende treffer te forceren.

Om het punt veilig te stellen bracht manager David Moyes in de slotfase John Heitinga nog binnen de lijnen voor aanvaller Nikica Jelavic. Het veranderde niets meer aan de uitslag. Door de remise sprokkelde Queens Park Rangers het derde punt van het seizoen binnen. Everton verliest de aansluiting met de top en staat vierde met vijftien punten, drie punten minder dan nummer drie Manchester City. Foto: VI Images