QPR legt Liverpool en Suarez geen strobreed in de weg

Liverpool heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar winnend afgesloten. Op bezoek bij Queens Park Rangers hadden The Reds geen enkele moeite om de winst al vroeg veilig te stellen. Uiteindelijk werd het 0-3.

Liverpool kon een goede afsluiting van het kalenderjaar 2012 wel gebruiken na een zwakke eerste seizoenshelft. De ploeg van manager Brendan Rodgers, die niet op de bank zat vanwege griep, is al het hele seizoen in de (lage) middenmoot te vinden van de Premier League. Queens Park Rangers bleek uiteindelijk de ideale tegenstander om met een goed gevoel naar het nieuwe jaar toe te leven.

De thuisploeg gaf niet thuis en speelde een abominabel slechte eerste helft. Liverpool kreeg alle gelegenheid om het spel te maken en werd geen strobreed in de weg gelegd. Luis Suarez profiteerde daar in de beginfase van. Na tien minuten kreeg hij de bal ingespeeld op twintig meter van het doel, speelde hij zijn directe tegenstander Clint Hill simpel uit en schoof hij de bal langs doelman Júlio César.

Zes minuten later was het weer raak en weer was het doelpunt het gevolg van de ruimte die Suarez kreeg. De ex-Ajacied pikte de bal bij de achterlijn van Queens Park Rangers op, kon doorlopen en gaf een lage voorzet op Raheem Sterling. Hij werd nog afgestopt door Nedum Onuoha, waardoor in de rebound Suarez zelf besloot om raak te schieten.

Binnen het half uur was de wedstrijd definitief gespeeld toen Daniel Agger een voorzet van Steven Gerrard inkopte. De treffer van Agger betekende de elfhonderdste goal in de Premier League dit kalenderjaar; nooit eerder werden er zoveel doelpunten gemaakt in één jaar.

Na rust herpakte Queens Park Rangers zich ietwat, maar leek het eerder 0-4 te worden dan 1-3. Beide ploegen gingen echter niet zuiver genoeg om met de kansen, waardoor de eindstand al na 28 minuten was bepaald. Liverpool staat negende met 28 punten, terwijl Queens Park Rangers hekkensluiter blijft met tien punten. QPR won dit seizoen tot op heden slechts één keer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.