Qatar telt ook nog mee: Al-Rayyan heeft nu ook zijn gewenste ster in huis

Reacties

Europese topspelers die voor een lucratief contract gaan kiezen tegenwoordig voor Saoedi-Arabië, maar ook in Qatar valt nog een leuke boterham te verdienen. Rodrigo Moreno vervolgt zijn loopbaan in het oliestaatje en heeft donderdagavond zijn transfer naar Al-Rayyan afgerond.

Qatar telt ook nog mee: Al-Rayyan heeft nu ook zijn gewenste ster in huis
© Pro Shots

De 32-jarige Rodrigo komt over van Leeds United, waarmee hij in het afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. Het was wel duidelijk dat de 28-voudig Spaans international niet in het Championship zou gaan voetballen. Er waren geruchten over een transfer naar een andere Premier League-club, maar Rodrigo heeft besloten om naar Qatar te verhuizen.

Leeds United houdt niet veel over aan die transfer. Door een clausule in zijn contract kon Rodrigo na de degradatie uit de Premier League voor slechts drieënhalf miljoen euro vertrekken. In 2020 betaalde Leeds United zelf nog dertig miljoen euro aan Valencia. Rodrigo was destijds de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club.

In drie jaar tijd speelde Rodrigo 97 wedstrijden voor Leeds United. Daarin was hij 28 keer trefzeker. Bij Al-Rayyan wordt hij ploeggenoot van onder anderen Sofiane Boufal, de Marokkaanse aanvaller die uitblonk op het afgelopen WK in Qatar, en Thiago Mendes. Laatstgenoemde is bekend van zijn tijd bij Lille en Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.