Qatar na WK ook gastheer Azië Cup: 'Organisatietalent is van wereldklasse'

Reacties

Qatar is na het komende WK volgend jaar ook de gastheer voor de Azië Cup. De Aziatische voetbalbond AFC gaf het emiraat voor de organisatie van het Aziatische eindtoernooi maandag de voorkeur boven Zuid-Korea en Indonesië.

Qatar na WK ook gastheer Azië Cup: 'Organisatietalent is van wereldklasse'
© Pro Shots

De Azië Cup zou in 2023 eigenlijk in China worden afgewerkt, maar vanwege de strenge regelgeving rond corona trokken de Chinezen zich terug als organisator. Een twaalfkoppig uitvoerend comité van de AFC schoof Qatar vervolgens naar voren als nieuwe gastheer, waarvoor ook Zuid-Korea en Indonesië een bid hadden samengesteld.

'Iedereen heeft bewondering voor de capaciteiten van Qatar om grote sportevenementen te organiseren', zei AFC-president Salman Bin Ebrahim Al Khalifa in een verklaring. 'De infrastructuur is van wereldklasse en dat geldt ook voor het organisatietalent van Qatar. We zijn ervan overtuigd dat Qatar een gastheer zal zijn die past bij het prestige en de statuur van het kroonjuweel van het Aziatische voetbal.'

De kans is groot dat de Azië Cup in Qatar niet in de zomer wordt gehouden, vanwege de extreem hoge temperaturen in de zomermaanden. Een later moment in 2023 of begin 2024 zou tot de opties behoren. Het WK werd om dezelfde reden ingepland voor november en december van dit jaar. Qatar, dat voor de derde keer de Azië Cup mag organiseren, won de laatste editie van het toernooi in 2019, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.