Pusic prijst zich gelukkig: 'Mijn ploeg doet meer dan ik van ze vraag'

Reacties

Marino Pusic won dinsdag met Shakthar Donesk met 1-0 van Antwerp FC, waardoor de Oekraïense ploeg nog zicht heeft op overwintering in de Champions League. Plaatsing voor de Europa League werd sowieso veliggesteld, maar de oefenmeester wil met zijn selectie voor het hoogst haalbare gaan. Daarvoor is een zege nodig in een duel met FC Porto.

Pusic prijst zich gelukkig: 'Mijn ploeg doet meer dan ik van ze vraag'
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Vanwege de oorlog in Oekraïne speelt Shakthar Donetsk de thuiswedstrijden in het miljardenbal in Hamburg. Daar werd eerder al een zege geboekt op Barcelona en dinsdag ging ook Antwerp over de knie. In de competitie werden in de voorbije twee wedstrijden vier punten gemorst, met een vierde plek in de Premier League tot gevolg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Er is een groot verschil in emoties, een leeg stadion, het is niet makkelijk om onder zulke omstandigheden te spelen, niet alleen voor onze spelers, maar ook voor andere clubs. En dan speel je in de Champions League in dit stadion met veel mensen - en bijna alle kaartjes waren uitverkocht. Wij kregen veel steun van onze fans en dat geeft ons een ander soort energie', probeert de oefenmeester op de persconferentie de prestaties van zijn ploeg in de Champions League te duiden.

De Europese overwinningen en vooral de manier waarop doen de trainer goed. 'Het gaat niet alleen om mooi spel, waarbij je de mensen in het stadion iets probeert te geven, maar het gaat ook om winnen. We trainen zoals ik wil dat we de wedstrijd spelen, er is geen verschil. We trainen zoals we spelen en we spelen zoals we trainen. Ik vraag veel dingen van ze, maar ik ben er zeker van dat dankzij deze manier van werken de jonge spelers een hoog niveau bereiken. En om eerlijk te zijn, als ik naar een wedstrijd kijk, wil ik er ook van genieten, net als de fans.'

Hij ziet zijn ploeg stappen maken, ook vanuit intrinsieke motivatie. 'Mijn spelers doen meer dan ik van ze vraag. Niet alleen voor mij als coach, maar ook voor de club. Ik ben een erg gelukkige coach met deze jongens.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.