Pusic en Shakhtar grijpen laatste kans door Antwerp uit te schakelen

Reacties

Shakhtar Donetsk mag nog hopen op overwintering in de Champions League. De Oekraïense ploeg, onder leiding van Marino Pusic, won dinsdag in Hamburg met 1-0 van Antwerp. Door dit resultaat is het team van Mark van Bommel Europees uitgespeeld.

Pusic en Shakhtar grijpen laatste kans door Antwerp uit te schakelen
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 0
Antwerp
Antwerp

En dat scenario tekende zich al snel af. Mykola Matvienko kopte een vrije trap van Oleksandr Zubkov achter Antwerp-doelman Jean Butez. De Belgische kampioen herpakte zich enigszins in het Volksparkstadion, maar echt grote kansen kreeg het elftal met onder meer Owen Wijndal, Gyrano Kerk en Vincent Janssen niet. Enkele minuten voor rust moest Butez een knappe redding verrichten om te voorkomen dat Newerton de stand op 2-0 bracht.

De Franse sluitpost was snel na rust weer nodig, nu om een prima schot van Irakli Azarov knap op de lat te tikken, dit nadat de Great Old in de tweede helft eigenlijk vrij sterk was begonnen. De lat was Antwerp gunstig gezind, na een uur teisterde ook Taras Stepanenko de horizontale balk bovenop het doel, opnieuw na interventie van Butez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En Antwerp? De ploeg probeerde het wel, maar had drie punten nodig om nog een minieme kans te houden op Europese overwintering. In eerlijkheid maakten de rood-witten eigenlijk nergens aanspraak op: met de 1-0 nederlaag hadden ze niks te mopperen. Na vijf duels is de Europese campagne voor Antwerp een doodlopend parcours, met over twee weken enkel nog een galawedstrijd tegen Barcelona op de Bosuil.

Bij Shakhtar zullen ze nauwlettend in de gaten houden wat Barcelona straks tegen FC Porto doet. Die drie ploegen staan nu elk op negen punten, over twee weken is het dus Antwerp – Barcelona en Porto – Shakhtar.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 21 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.